DAMA NL is trots op de lancering van de eerste HBO opleiding op basis van DMBoK. Begin 2020 zijn de eerste gesprekken gevoerd met Hogeschool Utrecht over meer aandacht voor data gedreven onderwijs in het HBO-ICT curriculum.

Met deze nieuwe bachelor leren professionals hoe zij vanuit data perspectief de processen in hun organisatie kunnen verbeteren. Daarnaast ook om studenten vanaf de basis deze kennis bij te brengen als zij een functie ambiëren binnen de organisatie waarin Data een belangrijke rol speelt.

Of dat nu als (technische) data steward of als dataprivacy- of dataquality officer is. Ook voor analisten en data scientists is dit een welkome aanvulling op hoe je met data omgaat en wat je van de organisatie mag verwachten in de rolverdeling.

De DAMA NL Board members ontwikkelen deze opleiding voor de HU omdat zij het inbrengen van de kennis uit DMBoK bij een erkende opleiding binnen Nederland belangrijk vinden. Zo wordt de waarde van de DMBoK verdubbeld voor de student: 1: dé kennis van best practices op het gebied van Data én (2) een erkend diploma.

Om die reden zullen we vanuit DAMA NL ons ook hard blijven maken bij andere Hogescholen om de kennis van de DMBoK te laten toepassen. Bij zowel de Haagse Hogeschool, de Hogeschool Leiden en de Hogeschool Rotterdam wordt een bijdrage geleverd aan een aantal minoren. Deze bachelor van de HU zien we als een mooie aanvulling op de samenwerking met onze andere commerciële partners in het verbreden van kennis bij (data) professionals.

Meer informatie of ook enthousiast:

Wil uw organisatie of opleidingsinstelling ook gebruik maken van de kennis en ervaring van DAMA NL? Neem dan contact met ons op: education@dama-nl.org

Meer informatie over de opleiding Data Management & BI bij de HU?

De opleiding Data Management & BI

https://www.hu.nl/deeltijd-opleidingen/hbo-ict-data-management-en-bi

Inschrijven voor de informatiebijeenkomst op 8 april

https://www.hu.nl/informatiebijeenkomst-hbo-ict-data-management-en-bi

#Data #DataManagement #HBO #DAMANL #HU #BI #HHS #HSL

Informatieproduct factsheet "Data-as-a-product" is ter consultatie aangeboden: Factsheet Datamesh Data-As-A-Product v 2 juli 2023-GUAVDALG-0017

Word een Vriend van DAMA NL