Stichting DAMA Nederland

 

We stellen het DAMA NL bestuur hierbij graag voor. Wij staan voor je klaar!

Ronald Baan

Ronald Baan

President DAMA Nederland

www.linkedin.com/in/ronaldbaan/

Ronald Baan werkt als zelfstandig data architect met een focus op data management. Sinds 2021 is hij president (voorzitter) in het bestuur van DAMA-NL. Ronald houdt zich bezig met de technische en operationele aspecten van data, zoals data catalogs, datamodelleren, MDM, datakwaliteit en ook de strategische aspecten rondom data, zoals datastrategie, verandering, datagedreven, afstemmen met stakeholders en datagovernance. Meer doen met data, data als een waardevolle asset en zonder goede data geen verandering zijn de belangrijke drijfveren in Ronalds projecten.Als voorzitter van DAMA-NL wil Ronald voor een verdere verspreiding van kennis op het gebied van datamanagement zorgen volgens de DMBoK en wil hij de verbinding maken met management binnen overheid en bedrijfsleven om data de juiste plaats te geven in hun plannen en strategieën, door begrip, bewustzijn en competenties.

 
Pascal Smit

Pascal Smit

Bestuurslid DAMA Nederland

www.linkedin.com/in/pascalsmit/

Pascal Smit is mede-oprichter van Radar Data B.V. en sinds 2018 bestuurslid van de stichting DAMA-NL en vervult de functie van penningmeester. Pascal is een allrounder als het gaat om Business Intelligence, Data Governance, Data Protection en Data Management. Meer dan 20 jaar wordt Pascal betrokken bij het vormgeven en het implementeren van informatievoorzieningen en Data Management vraagstukken. Pascal vindt zijn uitdaging om vanuit gezamenlijke visie een datastrategie en aanpak neer te zetten, dat te implementeren en te komen tot “Connecting Values”.

Met zijn werk voor stichting DAMA-NL draagt Pascal graag bij aan de verdere professionalisering van de wijze waarop het DMBoK raamwerk wordt ingezet door en bij organisaties. Door ontwikkelen en verspreiden van kennis en ervaring rondom Data Management zal dat een positieve bijdrage leveren aan de volwassenheidsontwikkeling van Data Management bij de organisaties in Nederland.

Mark van der Veen

Mark van der Veen

Vice President DAMA Nederland

www.linkedin.com/in/mark-van-der-veen-mmit-trilingual-6b50992/

Mark is sinds 2020 onderdeel van het Bestuur van DAMA NL waarin hij verantwoordelijk is voor Educatie. Zijn doel is om de kennis van DMBoK v2 verder te verspreiden en te verdiepen door de opgezette werkgroepen. Daarnaast om de good and best practices verder door te ontwikkelen en de koppeling te maken tussen het Werkveld, Applied Sciences en de Wetenschap.

Mark is Enterprise Architect bij NN Group en eigenaar van Comprehension waarmee hij als freelancer opleidingen ontwikkelt voor Hogescholen en inspiratiesessies voor bedrijven op basis van nieuwe ontwikkelingen (regelgeving, technologie, etc). Daarnaast is hij CRKBO geregistreerd docent en geeft verschillende vakken bij de Hogeschool Utrecht (Business Intelligence & Informatie- en Procesmanagement). Ook is hij examinator binnen de deeltijd HBO-ICT aan de HU en scriptiebegeleider bij NTI.

In maart 2021 is onder zijn aanzet in samenwerking met de Hogeschool Utrecht de eerste HBO Bachelor Datamanagement & BI ontwikkelt welke is gestart in september 2021. Soortgelijke gesprekken worden gevoerd met de Hogeschool Den-Haag, Leiden en Rotterdam.

Bas van Gils

Bas van Gils

Bestuurslid DAMA Nederland

www.linkedin.com/in/basvg/

Bas is een gedreven en ervaren consultant, trainer, en onderzoeker. De afgelopen jaren heeft hij professionals en organisaties geholpen bij het realiseren van hun digitale aspiraties: van strategie naar realisatie. Zijn motto hierbij is: in een steeds digitalere, snel veranderende wereld moet de mens centraal staan. Dit motto heeft hij toegepast in verschillende branches in Europa en de Verenigde Staten. In het verleden heeft Bas hierover een aantal boeken en artikelen uitgebracht, veelal vanuit een architectuur perspectief. Daarnaast heeft Bas veel opleidingen (op universiteiten, hbo’s en binnen organisaties) verzorgd. Expertisegebieden zijn: strategie & innovatie, architectuur en data management. Bas is managing partner bij Strategy Alliance en is als professor verbonden aan Antwerp Management School.

Erik Fransen

Erik Fransen

Bestuurslid DAMA Nederland

https://www.linkedin.com/in/erikfransen/

Erik Fransen is mede-oprichter van Connected Data Group, an Open Line Group Company en bestuurslid van Stichting DAMA NL. Met een achtergrond in knowledge engineering, AI en business intelligence is Erik altijd al geïnteresseerd geweest in data management. Immers zonder toegang tot betrouwbare data is waardecreatie door slimme analyse feitelijk zinloos.

Met zijn werk voor Stichting DAMA NL draagt hij bij aan het ontwikkelen en verspreiden van kennis en ervaringen rondom data governance en data management volgens het DAMA DM BoK raamwerk.

Arun Rampersad

Arun Rampersad

Bestuurslid DAMA Nederland

https://www.linkedin.com/in/arunrampersad/

Als bestuurslid van DAMA NL houdt Arun zich bezig met het brengen van verbinding tussen Analytics, AI en Datamanagement. Met zijn ervaring als data analist, coördinator van een data team en analytics lead kan hij op zowel uitvoerend, tactisch als strategisch niveau bijdragen aan het optimaliseren van data-gerelateerde processen. Intern richt Arun zich op alles wat met de website te maken heeft.

Naast werkzaamheden voor DAMA NL is hij ook eigenaar van Datadirigent, een consultancybedrijf dat organisaties helpt bij strategie en uitvoering. Daarnaast verzorgt hij onderwijs op het gebied van data en analytics. 

Informatieproduct factsheet "Data-as-a-product" is ter consultatie aangeboden: Factsheet Datamesh Data-As-A-Product v 2 juli 2023-GUAVDALG-0017

Word een Vriend van DAMA NL