De werkgroep Serious Business Games (sedert 2019) informeert u over beschikbare datamanagement games die ontwikkeld zijn door diverse commerciële en niet-commerciële organisaties.

De professionele inzet van spelvormen versterkt de data-mindset, stimuleert de samenwerking én vergroot het draagvlak voor het optimaal benutten en beheren van data in de organisatie. De overtuiging van DAMA NL is dat de inzet van serious business games helpt om mensen het DAMA-DMBOK raamwerk te laten begrijpen en toe te passen in hun organisaties.

Uitstekend instrument voor verandermanagement

De fun factor zorgt voor extra enthousiasme en interactie bij de deelnemers. Bijvoorbeeld op een team bijeenkomst of heidag. Het maakt iets abstracts als ‘data’ echt omdat je het kunt vasthouden, uit kunt delen, verliezen en winnen. Je ervaart spelenderwijs het nut en noodzaak van datamanagement. Dit helpt niet alleen de deelnemers en hun managers maar ook programmamanagers, chief data officers en projectleiders in het meenemen van medewerkers in datagedreven werken.

Games aanbod; product of dienst

Games worden aangeboden als een product of als instrument binnen een advies opdracht. De toepassing binnen een adviesopdracht geeft ruimte voor maatwerk en inbreng van eigen use-cases. Zo zijn bijvoorbeeld Datapoly en Datamollen onderdeel van een adviesopdracht en is The Bridge beschikbaar als product. Zie hieronder een overzicht van de games. Ga met de cursor over de logo’s voor een korte toelichting. Klik op een logo voor meer informatie.

Contact

Wil je meehelpen in deze werkgroep, heb je een interessant spel wat je onder de aandacht wilt brengen of wil je meer informatie neem dan contact op met Ronald Kok via 06-53156269 of gaming@dama-nl.org.

Wil je zelf een werkgroep starten? Stuur dan een email naar info@dama-nl.org.

Datapoly is een bordspel voor het spelenderwijs meenemen van mensen in datamanagement. Gebaseerd op het vierkwadrantenmodel van Ronald Damhof. Beschikbaar als onderdeel van advies.
Moordspel - ervaar datagedreven werken. Beschikbaar als product.
Data sneller laten stromen naar waarde door het wegnemen van obstakels. Beschikbaar als onderdeel van een advies.
Introductie in LinkedData met een leuk kaartspel. Beschikbaar als product.
Introductie in LinkedData met een leuk kaartspel. Beschikbaar als product.
Ethische Datagame: Energiearmoede bestrijden in Houterveen. Beschikbaar als onderdeel van een advies.
Informatieproduct factsheet "Data-as-a-product" is ter consultatie aangeboden: Factsheet Datamesh Data-As-A-Product v 2 juli 2023-GUAVDALG-0017

Word een Vriend van DAMA NL