DAMA NL is een non-profit organisatie die gerund wordt door vrijwilligers die het belang van goed datamanagement willen uitdragen.
Donaties zijn van het allergrootste belang om ons werk te doen.

Onze vrienden zijn individuele datamanagement professionals en organisaties. Wij zijn hen heel dankbaar en hieronder zijn enkele organisaties die we als corporate Vriend hebben mogen verwelkomen.

SynTouch is de data- en integratie-expert van Nederland. Wij creëren waarde vanuit data, dit maken wij inzichtelijk met behulp van onze Data Value Chain. SynTouch levert passende oplossingen, nauwkeurig afgestemd op uw behoefte, dit alles met een gedegen aanpak die we vooraf samen in detail afstemmen. Wij zijn er trots op dat wij al 15 jaar klanten ondersteunen bij de ambities met betrekking tot integratie en datatransformatie. We hebben ruime ervaring met het verzorgen van DAMA DMBOK trainingen en voor meerdere klanten voeren wij periodieke Data Maturity Scans uit. Vrijblijvend een adviesgesprek? Wij komen graag naar je toe.

Meer informatie via: www.syntouch.nl

Deloitte provides industry-leading audit and assurance, tax and legal, consulting, financial advisory, and risk advisory services to nearly 90% of the Fortune Global 500® and thousands of private companies. Building on its 175-plus year history, Deloitte spans more than 150 countries and territories. It is a frontrunner in Data Management and Data Science, helping clients across all industries in unlocking their data potential and becoming truly data- & insights-driven enterprises. Additionally, to make the most of its expertise, Deloitte has developed its Responsible Business agenda, aimed at enhancing Data Management capabilities and data literacy throughout society.

Learn more on how Deloitte’s professionals make an impact that matters at www.deloitte.nl.

Would you like to know more about Deloitte’s Data Management services, please contact Benedikt Kratz (bkratz@deloitte.nl) or Yuri Jolly (yjolly@deloitte.nl).

Systemation finds the best data management technology globally to be the first to bring it to the Benelux market. This technology with our craftsmen enables our customers to maximize the use of data to innovate their business and accelerate digital transformation. We are a connecting company. Uniting technology and people into ideas and opportunity for business innovation and digitization is what driving us. When you connect with us you will find optimists that approach the day with an open and inquisitive mindset. When you work with us you can expect a helpful and professional attitude.

Find out more at www.systemation.nl

Solventa ondersteunt diverse opdrachtgevers bij hun bedrijfsinrichting en digitale transformatie. Dit doen we vanuit onze onafhankelijke rol als architecten en op basis van jarenlange ervaring. Wij helpen organisaties om de belofte van data als bedrijfsmiddel met strategische waarde waar te maken door te ondersteunen bij het vinden van die waarde, het opstellen van de datastrategie en uitwerking van data management. Op een manier die onze klanten concrete handvatten geeft voor de aanpassingen van haar organisatie en informatielandschap om deze waarde ook daadwerkelijk te gaan oogsten.

Meer info via https://www.solventa.nl/waardecreatie-met-data

 

Human Inference is al meer dan 35 jaar de marktleider in oplossingen voor Data Quality (DQ) en Master Data Management (MDM) met een sterk klantenbestand in de Benelux, Duitsland en Groot Brittannië. De softwareoplossingen zijn gebaseerd op natuurlijke taalverwerking en bevatten een
uitgebreid palet aan kennis die in de loop der jaren zijn opgebouwd en continu worden onderhouden om onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden. Onze oplossingen en expertise op het gebied van datakwaliteit stellen ondernemingen en overheden in staat om de kwaliteit van hun klantdata-assets te beheren en een Single Customer View te creëren om te voldoen aan wet- en regelgeving, operationele uitmuntendheid mogelijk te maken en de interactie met de klant te verbeteren. Ons
credo is dan ook ‘’identity matching made easy”

Nieuwsgierig? Lees dan verder op onze website: https://www.humaninference.com/nl of stuur een mail naar info@humaninference.nl

Connected Data Group biedt Data & Analytics-services voor de digitale transformatie. Wij bieden Data & Analytics-services in samenwerking met onze technologiepartners en zijn gespecialiseerd in Business Intelligence & Data Analytics, Agile Data Architecture en Data Management & Governance.

Onze ambitie is om voor onze klanten Data & Analytics-oplossingen te creëren die tastbare bedrijfswaarde toevoegen, zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe business-, regelgevings- of IT-vereisten en kosteneffectief zijn.

Onze klanten begrijpen dat gegevens de kern vormen van hun succes. Data helpt hen om de digitale transformatie te stimuleren door sneller te innoveren met behulp van analytics, efficiënter te werken door flexibele data-architecturen te implementeren en waardevolle klantervaringen te optimaliseren: we helpen onze klanten om de waarde van hun data te maximaliseren.

Connected Data Group is onderdeel van de Open Line Groep.

Meer info: www.connecteddatagroup.com 

Clever Republic is een jonge consultancy organisatie met jarenlange ervaring in het implementeren van Data Intelligence. Wij slaan de brug tussen business doelstellingen en het daarvoor benodigde data(management) fundament. Van strategie tot en met technische implementatie en operationalisering.

Wij geloven in de kracht van samenwerking en verbinding. Samen vormen we een republiek van slimme communicatieve consultants die met de opdrachtgever gaan voor maximale waarde en resultaat. DAMA DMBoK is voor ons een vertrekpunt in de pragmatische inrichting van het datamanagement fundament en daarom dragen ook wij DAMA een warm hart toe.

Kijk op onze website voor meer informatie.

Premium is een groep experts die je op een pragmatische manier helpt om grip op data te krijgen. Typische ‘drivers’ zijn innovatie, wetgeving, intern beleid of beter gebruik willen maken van data.

 Wij realiseren op een onderscheidende manier eenvoudige, pragmatische oplossingen voor complexe data en compliance vraagstukken. Door díe mensen uit de organisatie te betrekken, die écht weten ‘wat nu nodig is’, ‘hoe het zit’ en ‘wat het moet doen’. Samen bepalen we wat nú nodig is, zorgen dat dit er komt en goed werkt. En structureel onderdeel van de organisatie wordt en blíj́ft werken.

Onze oplossingen:

  • zijn pragmatisch en structureel.
  • passend en doelgericht.
  • En kenmerken zich door eenvoud en transparantie

Oftewel: passend resultaat door denken én doen

Meer info via www.premium.nl 

ITDS Business Consultants is een adviesbureau voor financiële dienstverleners. Sinds 1998 werken we voor aansprekende Nederlandse en internationale verzekeraars, banken en pensioenfondsen. Deze ervaring combineren we met diepgaande kennis van technologie, wetgeving en digital marketing. Want op dat snijvlak liggen de oplossingen die het verschil maken. Ons team van meer dan 400 specialisten in Nederland, Polen en Portugal, werkt samen met toonaangevende financiële dienstverleners aan vooruitstrevende oplossingen die het verschil maken. ITDS is onderdeel van de Redmore Group, dat de beste experts in data & risk management, technologie, business consulting en outsourcing verbindt. Wij geloven in de kracht en waarde van financiële dienstverleners. En zien kansen te over. Daarom zijn we graag de schakel tussen onze opdrachtgevers en hun potentie.

Meer weten? Lees dan verder op onze website: www.itds.nl of stuur een mail naar info@itds.nl

BrightStone Group ondersteunt organisaties bij het faciliteren en aanjagen van complexe transformaties en vraagstukken binnen de domeinen Finance, Risk, Data & Compliance. Dit doen wij door onze professionals en consultants te verbinden aan deze organisaties.

Binnen het domein Data maken wij je data gedreven strategie werkbaar door onze pragmatische aanpak, expertise op gebied van het data fundament, en het helpen met het juist inzetten van talent.

Deze aanpak vertaalt zich in de proposities Data Kwaliteit, Automation en Kennis & Expertise.

Nieuwsgierig naar onze Data aanpak? Neem direct contact op met Lex Verwayen via lex.verwayen@brightstonegroup.nl

Of lees verder op onze website: https://www.brightstonegroup.nl/

 

Andmore maakt complexe data toegankelijk en makkelijk toepasbaar, zodat jij met de juiste informatie werkt en hier optimaal van profiteert. 
Hoe we dat doen? Door een uniek samenspel van mensen, processen, technologie en data.

Mensen en processen spelen een belangrijke rol bij datamanagement. Het DAMA DMBoK framework zorgt voor een optimale afstemming en aansluiting. Het is een internationaal bewezen framework dat we samen vormgeven en uitdragen. Vanzelfsprekend kiest Andmore DAMA als partner.

Al meer dan 15 jaar hebben we ervaring op het gebied van datamanagement. Deze expertise hebben we zowel in het ondernemen als in de IT opgedaan. Daarom zijn wij zo goed in staat om een brugfunctie te vervullen tussen bedrijfsdoelstellingen enerzijds en de benodigde technologie, processen en data anderzijds. Onze medewerkers zijn betrokken en vormen graag met de opdrachtgevers één team. Op deze manier leggen we een ideale basis voor een prettige samenwerking.

Meer informatie over Andmore via: www.andmore.eu

Meer weten over Andmore, DAMA en onze oplossingen? Bekijk dan www.andmore.eu/partnership/dama-nl/

 

Ordina is de digitale businesspartner die voorsprong realiseert vanuit technologie en marktkennis. Dat doen we door technologie, businessuitdagingen en mensen slim met elkaar te verbinden. We helpen onze klanten om hun snelheid te vergroten, slimme toepassingen te ontwikkelen, nieuwe digitale diensten te lanceren en te zorgen dat mensen ze omarmen.

Data is de sleutel voor succes in de digitale transitie. Het is de drijvende kracht achter innovatie en bepalend voor het onderscheidend vermogen. Een data-driven organisatie is in staat actief kennis uit de organisatie te vermenigvuldigen met kennis uit data. Door deze, met data verrijkte, kennis slim in te zetten op alle lagen van de onderneming en in alle bedrijfsprocessen is de organisatie wendbaar en in staat te excelleren in de steeds verder digitaliserende wereld. Hierdoor presteren ze beter en blijven ze relevant.

Ordina heeft jarenlange ervaring op het gebied van Data Governance, Data Management, meta- en master-datamanagement, waaronder semantisch modelleren, dataplatforms en data-integratie en compliancy.

We gebruiken technologie als antwoord op organisatie-uitdagingen en bedenken slimme en innovatieve oplossingen. Dat doen we van kop tot staart: we bedenken, implementeren én beheren oplossingen waar onze klanten mee geholpen zijn. Zodat zij de uitdagingen en veranderingen in hun sector voor zijn.

https://www.ordina.nl/

Thorbecke is een gespecialiseerd adviesbureau voor publieke organisaties. Met veel verstand van informatiemanagement, gegevensbeheer, vastgoedtaxaties, juridische zaken en applicaties. Wij leveren een veelzijdig pakket aan diensten en specialisten op dit gebied. Onze missie: “Door daadkracht én in samenwerking publieke organisaties verder brengen.“

Sinds de oprichting (1997) is Thorbecke bezig met vraagstukken op het gebied van data/ gegevensmanagement. De ambitie om datagedreven te werken is vaak de drive voor goed gegevensmanagement. Bovendien is het goed gebruiken van data een harde voorwaarde om publieke waarde te kunnen realiseren naar de toekomst.

Thorbecke wil publieke organisaties graag verder brengen om deze waarde kunnen realiseren. Daarom zijn we ook aangesloten als vriend bij DAMA NL. Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder! 

Meer weten? Kijk op www.thorbecke.nl of mail naar info@thorbecke.nl

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) helpt organisaties met het halen van waarde uit hun data. Dat doen we met advies, opleiding en ondersteuning. Onze visie sluit nauw aan bij het gedachtengoed van DAMA. Data is een belangrijke asset, maar om er waarde uit te halen moet het ook zo worden behandeld. Datamanagement en data governance zijn daarbij cruciaal. 

Als vriend van DAMA Nederland dragen we daarom actief bij aan het delen van kennis en ervaring, bijvoorbeeld in de werkgroepen van DAMA. Daarnaast bieden wij opleidingen aan voor Certified Data Management Professional (CDMP) en advies over datagedreven werken.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Christian Verhagen of Sara van der Laan via christian.verhagen@vka.nlsara.vanderlaan@vka.nl

PostNL wil het meest efficiënte en innovatieve logistieke platform voor e-commerce en post zijn. We verbinden klanten, consumenten en partners met slimme digitale oplossingen. Gedreven door data en met de inzet van algoritmes. Zo zorgen we samen voor een unieke klantbeleving.

Data en analytics zijn een belangrijke randvoorwaarde en een betrouwbare bron voor onze digitale operatie. Ons sterke datafundament helpt om waarde te creëren voor PostNL en onze klanten. We werken aan een volledig verbonden data-ecosysteem. Dit wordt vormgegeven door diverse datadeskundigen op alle niveaus binnen de organisatie, waarbij we het DAMA-DMBOK als uitgangspunt gebruiken voor de inrichting van effectief Data Management. Onder andere op het gebied van Data Governance, Data Quality en Masterdata Management. Dit is een continu proces.
Wij delen graag onze kennis en ervaring op dit gebied en leren ook graag van de ervaring van anderen.

Meer weten? Ga naar www.PostNL.nl.

Aurelius Enterprise is uw data management partner, in de domeinen data architectuur, data engineering en data governance.

Ons motto: ‘Google’ experience voor Data Governance.

Ervan uitgaande dat data governance zowel data, als business gedreven moet zijn, moet het volledig voldoen aan de verwachtingen van de business gebruiker.

Hierbij hanteren wij de principe, dat data wereldwijd de ‘fuel’ is voor economische vooruitgang, en dat ook data governance toegankelijk moet zijn voor een ieder.

Hiervoor bieden wij professional services en opensource Data Governance oplossingen, onder de Apache Foundation, met de beste lifecycle management wereldwijd.

Ook moet het eenvoudig zijn om op een professionele en kwalitatieve manier snel en eenvoudig met Data Governance te kunnen beginnen. Dit betekent dat een eventuele tool enterprise breed samenwerking moet ondersteunen, en tevens snel en makkelijk moet kunnen worden geïmplementeerd en eventueel worden opgeschaald, ongeacht het IT/Cloud/On-Prem landschap.

Als je meer wilt weten, neem dan contact op met andreas.wombacher@aureliusenterprise.com of marlon.hiralal@aureliusenterprise.com

Pong, onze missie is om organisaties te ondersteunen bij het nemen van data-gedreven beslissingen en het identificeren van risico’s, uitdagingen en kansen. Dit doen wij door diensten aan te bieden op het gebied van Data & Analytics, Data Science en daarnaast nu ook Data Governance en Datamanagement. Deze laatste twee zijn voor ons het fundament voor effectieve oplossingen op het gebied van data.

Een kernwaarde van Pong is het actief delen van onze kennis en ervaring. Dit sluit aan bij de ambitie van DAMA Nederland. Daarom draagt Pong DAMA Nederland dan ook een warm hart toe en zijn wij actief binnen de werkgroepen van DAMA Nederland.

Meer weten? Neem contact op met Senad Cerimovic (senad.cerimovic@pong.nl) of Daan Bakboord (daan.bakboord@pong.nl) of kijk op http://www.pong.nl/.

Cibit leidt op, begeleidt en leidt mensen, teams en organisaties in verandering, met een (her)start van de digitale transformatie. Onze trainers zijn consultants en actief in de praktijk en helpen dagelijks bedrijven pragmatisch te verbeteren.

Een van de belangrijkste domeinen waarin wij actief zijn is Data & Datamanagement. Wij steunen DAMA met hun missie om het gedachtengoed van DAMA nog breder in Nederland over de bühne te krijgen. Een solide basis is hierbij essentieel, zodat professionals ‘dezelfde taal’ spreken en organisaties zich verder kunnen ontwikkelen. 

Meer informatie over Cibit: www.cibit.nl of frank@cibit.nl

Meer weten over oplossingen en training in het Data domein? Bekijk dan ons Data curriculum (cibit.nl)

Over Scamander

Data is waarde. Daarom haalt Scamander samen met klanten het beste uit data naar boven. Zodat het relevante en waardevolle informatie wordt. Informatie waar zij impact mee maken.

We zetten al bijna 25 jaar onze expertise in voor de implementatie van digitale informatievoorziening bij organisaties. Door onze kennis van veel verschillende leveranciers, kunt je bij ons rekenen op neutraal en betrouwbaar advies. Wij inspireren, experimenteren en implementeren. Met onze ervaren data-professionals en jarenlange expertise zetten we grote hoeveelheden data om in waardevolle informatie. Door deze data te integreren, analyseren en visualiseren, helpt Scamander bij het nemen van goed geïnformeerde beslissingen, waarmee je je bedrijfs- en persoonlijke doelen kunt overtreffen. We halen alles uit data wat er in zit.

Daarbij zijn we ervan overtuigd dat het opdoen en delen van kennis de basis is voor succes. Succes voor de klant, succes binnen het vakgebied, maar ook succes voor onze medewerkers.

Als vriend van DAMA Nederland dragen we daarom ook actief bij aan het delen van kennis en ervaring, bijvoorbeeld in de werkgroepen van DAMA NL.

Meer info op scamander.nl.

Wij verbinden talent aan werk.

Al sinds 1948 is ManpowerGroup wereldleider in vernieuwende arbeidsmarktoplossingen. Wij creëren en leveren high-impact oplossingen. Daarmee helpen we organisaties hun zakelijke doelen te bereiken en hun concurrentiepositie te verbeteren.

Onder de paraplu van ManpowerGroup heeft elk merk zijn eigen talentspecialisatie. Omdat wij het gesprek aangaan vanuit The Human Age, hebben wij een palet aan visionaire en operationele antwoorden en weten wij onze specialisaties op een slimme manier te verbinden. Onze totaalpropositie biedt een antwoord op elk hr-gerelateerd vraagstuk. Dit doen we vanuit onze labels, die elk opereren vanuit een eigen expertise.

ManpowerGroup bestaat uit: Manpower, Experis, Jefferson Wells en Talent Solutions. https://manpowergroup.nl/

T&T Data Consultancy heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties in het effectief benutten van informatie. Dit doen wij door data centraal te stellen in ieder vraagstuk. Naast dat we klanten ondersteunen bij het toepassen van advanced analytics geven we ook trainingen op het gebied van data science en data analytics.

Onze ervaring leert dat een tekortkoming van data kwaliteit vaak de oorzaak is van onsuccesvolle toepassingen op het gebied van advanced analytics. Data management is cruciaal om betrouwbare analyses mogelijk te maken en data kwaliteit te kunnen waarborgen. Wij hopen als vriend van DAMA bij te kunnen dragen aan het breder uitdragen van deze boodschap.

Alles over de oplossingen die we bieden is te vinden op www.dataconsultancy.nl

Eerlijk Design is uw full-service communicatiepartner. We ontwikkelen merkstrategiën, maken indrukwekkende designs, bereiken de doelgroep en bouwen aan werkende online marketing. Zo voegen we waarde toe aan ambitieuze bedrijven.

Wij helpen bedrijven en merken om hun doelen te realiseren.

Meer info via www.eerlijk-design.nl

Word een Vriend van DAMA NL