De ambitie van DAMA NL is om kennis te delen en te versterken. Dat kan op verschillende manieren. Door de DMBoK kennis beschikbaar te stellen, inzichten te publiceren maar vooral vanuit samenwerking. Die samenwerking geven we vorm door middel van het oprichten en uitvoeren van werkgroepen. Die werkgroepen worden getrokken door enthousiaste mensen die Data een warm hart toedragen. Op dit moment zijn er een aantal werkgroepen actief, ze hebben allemaal een eigen doelstelling die af te leiden is aan de hand van de werkgroepnaam. Elke werkgroep heeft zijn eigen pagina op de website om kennis te delen en/of in contact te komen met je organisatie.

Wil je zelf een werkgroep starten over een onderwerp uit de DM-BoK? Neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier of via info@dama-nl.org

 

Werkgroepen

Werkgroep
Best Practices

Werkgroep
Data Maturity

Werkgroep
Data Mesh

Werkgroep
Data Science Governance

Werkgroep
Data Strategie

Werkgroep
Datakwaliteit

Werkgroep
Gamification

Werkgroep
Metadata

Werkgroep
Datamodelleren

Werkgroepen budget
Het geld dat we ontvangen als donaties willen we graag inzetten als Stichting DAMA NL. Daarom hebben we sinds eind 2022 het werkgroepen budget geïntroduceerd. Daarmee stellen we elk kwartaal budget beschikbaar voor de werkgroepen.

Dit kan worden ingezet voor de ontwikkeling van de werkgroep of andere creatieve idee├źn die bijdragen aan het doel van DAMA NL.

Hier rechts kun je teruglezen hoe de procedure voor het werkgroepenbudget elk kwartaal verloopt

Informatieproduct factsheet "Data-as-a-product" is ter consultatie aangeboden: Factsheet Datamesh Data-As-A-Product v 2 juli 2023-GUAVDALG-0017

Word een Vriend van DAMA NL