Ambitie DAMA-NL

De ambitie van DAMA NL is om kennis te delen en te versterken. Dat kan op verschillende manieren. Door de DMBoK kennis beschikbaar te stellen, inzichten te publiceren maar vooral vanuit samenwerking. Die samenwerking geven we vorm door middel van het oprichten en uitvoeren van werkgroepen. Die werkgroepen worden getrokken door enthousiaste mensen die Data een warm hart toedragen. Op dit moment zijn er een aantal werkgroepen actief, ze hebben allemaal een eigen doelstelling die af te leiden is aan de hand van de werkgroepnaam. Elke werkgroep heeft zijn eigen pagina op de website om kennis te delen en/of in contact te komen met jou of uw organisatie.
Wil je zelf een werkgroep starten over een onderwerp uit de DM-BoK? Neem dan vooral contact met ons op education@dama-nl.org

Doelstellingen van de werkgroep Datakwaliteit

De werkgroep Datakwaliteit kent drie doelstellingen:

 1. Het (verder) ontwikkelen van:
  1. Het model voor een Data Quality Management System (DQMS). Van alle 25 elementen van het DQMS is een pagina gemaakt in datamanagement.wiki (factsheet).
  2. Het model voor een Data Management Systeem (DMS).
  3. Wiki datamanagement.wiki met extra termen op gebied van datamanagement.
 2. Het onderhouden van bestaande informatieproducten zoals
  1. Het auditnormenkader (Code voor Informatiekwaliteit).​
  2. Wiki datamanagement.wiki met onder andere definities van dimensies van datakwaliteit.
  3. White papers en research papers
 3. Open staan voor nieuwe initiatieven die gerelateerd zijn aan datakwaliteit.​

Feedback

De werkgroep heeft de ambitie om informatieproducten te ontwikkelen die relevant zijn voor vakgenoten op gebied van datamanagement en datakwaliteit. Feedback en suggesties zijn daarvoor van groot belang. Dit geldt zowel voor bestaande als nog te ontwikkelen producten. Wij nodigen u daarom om uw reactie te sturen naar de werkgroep. Zie hieronder.

Datamanagement WIKI

Kijk ook op de WIKI, waarop een groot aantal concepten op gebied van datamanagement staan beschreven.

Contact met werkgroep

Neem contact op met de werkgroep via email WerkgroepDQ@planetbox.nlWhatsApp Peter van Nederpelt 06 53 70 23 56 of via de LinkedIn pagina van een van de leden van de werkgroep: Andrew BlackPeter van NederpeltMarco HeijAris PrinsMerijn Douwes, Rene WiertzKamal Ahmed, Laurens van der DriftDirk Hueting, Liza Roodnat, Annemiek Teuben, Vincent Lassauw, Robbin Berger, Ana Cicak, Ismail Vurel, Olga de Greef, Jarno van Kessel, Johan ter Maaten, Boris Gilijamse, Marnix van der Ploeg, Kaustubh (Ramesh) Khatkhedkar.

 

Naar de pagina’s met content

Talamex Nederlandse vlag

Afbeeldingsresultaten voor britse vlag

Sponsors van de werkgroep

Phinion

 

Informatieproduct factsheet "Data-as-a-product" is ter consultatie aangeboden: Factsheet Datamesh Data-As-A-Product v 2 juli 2023-GUAVDALG-0017

Word een Vriend van DAMA NL