De ambitie van DAMA NL is om kennis te delen en te versterken. Dat kan op verschillende manieren. Door de DMBoK kennis beschikbaar te stellen, inzichten te publiceren maar vooral vanuit samenwerking. Die samenwerking geven we vorm door middel van het oprichten en uitvoeren van werkgroepen. Die werkgroepen worden getrokken door enthousiaste mensen die Data een warm hart toedragen. Op dit moment zijn er een aantal werkgroepen actief, ze hebben allemaal een eigen doelstelling die af te leiden is aan de hand van de werkgroepnaam. Elke werkgroep heeft zijn eigen pagina op de website om kennis te delen en/of in contact te komen met jou of uw organisatie.

De uitdaging
In de praktijk worden er vragen gesteld door organisaties over de inhoud van een datastrategie. Dat niet alleen, vaak nog belangrijker: wat is de input van de datastrategie en wat kun je doen als de input beperkt is. Hoe ga je praktisch om met niet-ideale situaties en kun je toch tot een goede strategie komen. Hoe stem je een overkoepelende datastrategie af met specifieke bedrijfsonderdelen?

Doel
Het doel van deze werkgroep is richtlijnen te definiëren voor het opstellen van een datastrategie op basis van het DAMA-framework.
We beginnen met het bepalen van onderdelen/hoofdstukken van een datastrategie Het ontwikkelen van een stappenplan en template voor het opstellen van een datastrategie

Output
Alle output van de werkgroep komt op de Nederlandse en Engelse pagina van de Werkgroep Datastrategie.

Meer weten of wil jezelf een werkgroep starten? Laat het ons weten via info@dama-nl.org.

Nieuwe Werkgroep Datastrategie gestart

DAMA NL is gestart met de ????????? ?????????????. Het doel is om richtlijnen te definiëren voor het opstellen van een datastrategie op basis van het DAMA DMBoK-framework. We gaan in op vragen over de inhoud van een datastrategie: Wat is de input van de datastrategie...

Word een Vriend van DAMA NL