DAMA NL gaat haar rol als kennisorganisatie dit jaar nog actiever oppakken in 2023!

Er is een grote schaarste aan kundige mensen die voldoende van data weten om op de korte en vooral lange termijn waarde uit data te halen, risico’s te verkleinen en kansen te benutten. De schaarste is op alle niveaus, van datastewards, data engineers, data managers, chiefs data tot en met databedreven gebruikers door de hele organisatie heen.

Wachten is geen optie en daarom hebben wij de missie om kennis op het gebied van data nog actiever op te doen en te verspreiden. Dat is ons model voor π™˜π™€π™£π™©π™žπ™£π™ͺπ™š π™‘π™šπ™§π™šπ™£ π™šπ™£ π™«π™šπ™§π™—π™šπ™©π™šπ™§π™šπ™£ en het omvat de praktijk en zeker ook onderwijs van MBO, HBO en Universiteiten. We willen samen met onze aangesloten vakgenoten al die kennis voorzien van diepgang, fundering en te baseren op de praktijk.

De enorme vraag naar kennis op het gebied van datamanagement heeft ons doen besluiten om de DAMA DMBoKΒ te vertalen naar het π™‰π™šπ™™π™šπ™§π™‘π™–π™£π™™π™¨. Samen metΒ Mark van der Veen leest Ronald Baan nu de allerlaatste versie die door Peter Vieveen samen met talloze vrijwilligers is samengesteld.

We gaan ook een rol pakken die onze kennis op het gebied van data toegankelijk maakt voor bestuurders in alle lagen in de maatschappij en bedrijven. DeΒ DAMA NL π™’π™šπ™§π™ π™œπ™§π™€π™šπ™₯ π™ˆπ™–π™–π™©π™¨π™˜π™π™–π™₯π™₯π™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™ π™š 𝙄𝙒π™₯π™–π™˜π™© gaat dit jaar van start.

We hebben afgelopen jaar een enorme uitbreiding van Vrienden van DAMA NL gezien. Zowel organisaties als individuen sluiten zich steeds meer aan bij ons, omdat ze ons gedachtengoed en doelstellingen steunen en om samen met vakgenoten te leren en verder te komen op het gebied van datamanagement. Kijk op onze website voor de lijst met werkgroepen en sluit je ook aan:Β https://lnkd.in/eHWwc-Ef

We hebben ook een uitbreiding in het bestuur vanΒ DAMA NL:Β Arun RampersadΒ komt ons versterken. Arun werkt al langer binnen DAMA NL, hij is de π™’π™šπ™§π™ π™œπ™§π™€π™šπ™₯ π˜Ώπ™–π™©π™– π™Žπ™˜π™žπ™šπ™£π™˜π™š π™‚π™€π™«π™šπ™§π™£π™–π™£π™˜π™š gestart en deze werkgroep komt in de eerste maanden van 2023 met de eerste resultaten naar buiten.

BinnenΒ DAMA NLΒ hebben we de volgende rolverdeling:
–Β Erik Fransen: Secretaris en aandachtsgebied π˜Ώπ™ˆπ˜½π™€π™† π™©π™§π™–π™žπ™£π™žπ™£π™œπ™šπ™£ π™šπ™£ π˜Ύπ˜Ώπ™ˆπ™‹ π™˜π™šπ™§π™©π™žπ™›π™žπ™˜π™šπ™§π™žπ™£π™œ.
–Β Pascal Smit: Penningmeester en π˜½π™€π™šπ™ π™—π™šπ™¨π™©π™šπ™‘π™‘π™žπ™£π™œπ™šπ™£.
–Β Bas van Gils: Lid met aandachtsgebied π˜Όπ™˜π™–π™™π™šπ™’π™žπ™–.
–Β Mark van der Veen: Lid met aandachtsgebied π™Šπ™£π™™π™šπ™§π™¬π™žπ™Ÿπ™¨.
–Β Arun Rampersad: Lid met aandachtsgebied π™’π™šπ™—π™¨π™žπ™©π™š.
–Β Harm Geerlings: Lid
–Β Ronald Baan: Voorzitter met aandachtsgebied π™’π™šπ™§π™ π™œπ™§π™€π™šπ™₯π™šπ™£ π™šπ™£ π˜Ύπ™€π™’π™’π™ͺπ™£π™žπ™˜π™–π™©π™žπ™š.

We wensen iedereen een geweldig jaar toe en hopen jullie volgend jaar te ontmoeten op 1 van onze events, de volgende stap in het uitbreiden van onze datamanagement-gemeenschap!

 

DAMA NL visie op continue leren en verbeteren

Informatieproduct factsheet "Data-as-a-product" is ter consultatie aangeboden: Factsheet Datamesh Data-As-A-Product v 2 juli 2023-GUAVDALG-0017

Word een Vriend van DAMA NL