Als voorzitter van DAMA NL spreek ik 24 april op het congres “Data & AI in de Overheid 2024”.
Ik ga het hebben over “Kan ik deze DATA gebruiken?”. Dit lijkt triviaal, maar achter deze vraag zit een wereld waar velen nog te weinig over weten, waardoor er in de loop van een project allerlei zaken misgaan, anders lopen en er zelfs grote problemen kunnen ontstaan.

Datamanagement volgens de DAMA DMBoK is heel uitgebreid, het geeft heel goed aan wat er allemaal komt kijken als je data voorspelbaar, betrouwbaar en veilig wilt inzetten in jouw organisaties. Te vaak wordt goed omgaan met data pas veel later bekeken en is men vooral bezig met omgaan met data, het “goed”, fit-for-purpose, efficient en effectief komt later en vaak ook niet. Kosten en risico’s zijn onbekend. Zeker nu we meer willen doen met data automatiseren (via machine learning en AI) is dit een groeiend probleem.

Er zijn nog wat plaatsen vrij en ik zie je heel graag daar.
We bemensen ook een stand en beantwoorden vragen over DAMA, DMBoK, CDMP, training, werkgroepen, nieuwe ontwikkelingen en nog veel meer.

Ga naar de website voor meer info en registreren: https://heliview.com/data-ai-overheid/

Tot dan!

Ronald Baan
Voorzitter DAMA NL

dama  datamanagement  datagovernance #ai

Informatieproduct factsheet "Data-as-a-product" is ter consultatie aangeboden: Factsheet Datamesh Data-As-A-Product v 2 juli 2023-GUAVDALG-0017

Word een Vriend van DAMA NL