DAMA NL is gestart met de Werkgroep Data Management Research!

Guido Ongena (HU University of Applied Sciences Utrecht (Hogeschool Utrecht)), Bas van Gils (Antwerp Management School), Stijn Hoppenbrouwers (HAN University of Applied Sciences), Erik Beulen (Tilburg University) zijn als kern met de Werkgroep Data Management Research gestart.

Deze kennispartners en DAMA NL slaan de handen ineen om onderzoek op het gebied van datamanagement te stimuleren en onderzoekers, professionals en studenten met elkaar te verbinden. Met een goede brainstorm samen met Ronald Baan (Voorzitter DAMA NL) over mogelijke activiteiten van de werkgroep en potentiële onderzoeksvragen zijn we gestart. We brengen het vakgebied graag verder in co-creatie met de andere werkgroepen. Meer hierover in de toekomst!

Op de radar staan:

  • het (proactief) aanjagen van onderzoek op het gebied van data management
  • verbinden van (praktijkgerichte) onderzoekers, professionals en studenten
  • het bouwen/faciliteren van een (knowledge) repository.

Dit geeft invulling aan de visie van DAMA NL om kennis van de #dama #dmbok te verspreiden aan professionals en onderwijs, te toetsen, te actualiseren en uit te breiden en te voorzien van wetenschappelijke methoden en onderbouwing. Het diagram hieronder schets deze wisselwerking tussen praktijk en wetenschap.

We zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met 1 van de personen genoemd in deze post.

Vergeet nooit: zonder een solide basis van #datamanagement, is het verantwoord inzetten van #analytics, #ml of #ai bijna onmogelijk en in ieder geval riskant en niet schaalbaar.

#dama #dmbok #datamanagement #workinggroups

Informatieproduct factsheet "Data-as-a-product" is ter consultatie aangeboden: Factsheet Datamesh Data-As-A-Product v 2 juli 2023-GUAVDALG-0017

Word een Vriend van DAMA NL